Csabahun Kft.

Magyar nyersbőr-, gyapjú- és termelői méz export a világ bármely országába

English version

Deutsch

Sample Central Budapest

No Comments

Ez a színes-modern munka egy nagyon érdekes történetnek indult.
Megkeresett bennünket a Sample Central igazgatója, hogy segítsük ki nehéz helyzetéből: A 2 hónapig egyeztetett, majd megrendelt munkát a vállalkozó lemondta, így a szokásosnál is rövidebb határidő állt rendelkezésünkre egy nem szokványos munkához.

A kihívás nagy volt, mert pillanatok alatt kellett reagálni.

Az alapanyag leszállítását 3 nap alatt megoldottuk,  és a Bútorg Kft vezetőjével, Szép Zoltánnal egyeztetve végül, az általunk szállított anyagból ők vállalták el a komplett berendezés legyártását. A képeken látható, hogy elég sok fizikai munkát igényelt ennek elkészítése, mert minden alkatrész melegen hajlított, és a pult több alkatrészét 3 dimenzióban kellett megformálni.

Mindent egybevetve, a megrendelő által kért határidőre elkészült az, amit megálmodott.

Nagyon fontosnak tartom, hogy itt megvalósult az a vállalkozói összefogás, amiről már nagyon régen beszélünk.

Tervező: Papp Dávid Béla

[slideshow id=1]

Kerrock Lumino – Újdonság!

No Comments

LUMINO

Az új, átvilágítható termékcsalád neve a Kerrocknál

Vállalatunk, a szlovén Kolpa, a Kerrock lapok gyártója új, 5 színből álló LUMINO átvilágítható termékcsaládot fejlesztett, a tervezőknek és építészeknek új lehetőségeket kínálva ezzel. Az átvilágítható hatást elérhetjük az új transzparens színek alkalmazásával vagy a standard színek vastagságának csökkentésével.
A Kerrock Lumino színei: fehér, pasztellkék, sárga, rózsaszín és világoszöld.

Tulajdonságok:
A Kerrock Lumino lapok tulajdonsága megegyezik az eddig ismert Kerrock lapokéval. Az előállítási recept és a gyártás módosításával lehetőség nyílt a fényáteresztő lapok kifejlesztésére.

A LUMINO széria fizikai tulajdonságai hasonlóak a standard Kerrockéhoz, de kevésbé kemény, így könnyebb melegen formálni (thermoforming). A Kerrock LUMINO színek sokkal több fényt képesek átereszteni, mint az egyéb, eddig készített színek, így nagyobb szabadságot adnak a tervezői fantáziának.

Bizonyos színek és lapvastagságok a LUMINO szériából valós fényüket és mélységüket csak akkor mutatják meg igazán, ha fényforrás elé kerülnek. Ez a Kerrock LUMINO tulajdonság világos belső tereket képez, segít érzéki világítótesteket létrehozni, ugyanakkor világító bútoroknál és kijelzőknél vagy mart minták esetében csak akkor érvényesülnek igazán, ha átvilágítjuk őket.

Rendelhető lapméret 6,8 és 12 mm-es vastagságban 3600×760 mm.

Alkalmazás:

  • Világítótest
  • Világító jelek, táblák, kijelzők
  • Különböző olyan termékek ahol a fény kiemelt szerepet kaphat.

Az első letölthető prospektus pdf formátumban itt.

Bővebb információ a speciális ragasztóról és feldolgozási finomhangolásról hamarosan, ahogy megérkeztek a minták és nyomtatott anyagok.

Előkerült egy régebbi fotó

No Comments

Az imént találtam a megbízási archívumunkban egy kifejezetten dekoratív felvételt.
Mivel sajnáltam mellette elmenni, azt gondoltam, hogy közzéteszem. Nem a megvalósult egésze látható a képen, hanem csak egy részlet, de az szerintem egy esztétikus megjelenítése egy elkészült terméknek.

A fotó kapcsán több gondolatom is támadt:

  1. Ne sajnáljátok az időt egy-egy elkészült munka után egy jól beállított fotóra. Ez többszörösen megtérül abban az esetben, ha ezeket rendszeresen publikálni tudjátok. Erre a legjobb lehetőség természetesen a saját weboldal, hírlevél, blog. Nagyon sokszor segít az akrilanyagok értékesítésében vagy bútortervezésben az az ötletkavalkád, amit ebből egy elkészült munkáról készült fotóból ki lehet hozni.
  2. Használjátok marketing célokra! Küldjétek szét már meglévő ügyfeleiteknek az újonnan elkészült munkák fotóit, esetleg még az elégedett megrendelő pár dicsérő szavát hitelesen, névvel, fotóval vagy webes elérhetőséggel. Az egyik legolcsóbb marketing és legeredményesebb is egyben, ha a már meglévő ügyfelek felé kommunikáljátok munkáitok eredményeit.
  3. Legyetek büszkék az előállított értékekre és az előállításhoz szükséges szaktudásra! Nem büdös az öndicséret, ha az megalapozott és helytálló. Éljetek a kiváló munkátok adta eredményekkel hatványozottan.

Targu Mures – Marosvásárhely

No Comments

Kedves Olvasó!

Marosvásárhelyen kettő cégnek tartottunk alapbemutatót az acryl feldolgozásáról.

Szerencsére ide teljesen jó minőségű országút vezet. Sajnos van egy plusz óra az idősávok miatt, ami elméletileg 1 órával megtoldja az utazási időt. De nem különösebben lényeges. Sokkal fontosabb, hogy az úton odáig rendkívül óvatosan kell vezetni. Hegyeken kell keresztül haladni nagyon nagy teherautó forgalom mellett. Tehát mindenkinek: csak óvatosan.

Itt nem a bemutatóról szeretnék beszélni, hanem valami egészen másról. A bemutatónkat 2 cég vezetőinek tartottuk, melyek 250 km-re vannak egymástól. A gondolat, hogy együtt szerezzenek tudást az acryl anyagról és hogy együtt döntsenek affelől hogy ez az új anyag cégeiknek megfelelő jövővel kecsegtet-e, nagyon felemelő. Mikor végeztünk és együtt elhatározták hogy belefognak, mert elég attraktívnak találták az anyagban rejlő lehetőségeket, még septiben megbeszélték hogy olyan színeket és olyan arányban fognak vásárolni hogy mindig rendelkezzenek tartalékokkal. Ha az egyik cégnek még hiányozna fél tábla akkor a másik tudjon neki azonnal adni, így a megrendelő felé a teljesítés nincs kockáztatva és elég idő marad újrendelésre. Samsung-Staron, Corian, Hanex, Kerrock

Nem is olyan régen nem valami jó szemmel viseltettünk Románia irányába. Mára már teljesen megfordul a kocka. Ebben az említett esetben elutazhatunk a szomszédunkhoz céges összefogást tanulni a gyakorlatban. Ugyanis ilyet még itthon nem tapasztaltam. Persze nem állítom hogy Magyarországon ilyen típusú összefogás nem létezik, csak annyit hogy még nem láttam és hogy sajnos a hajlandóság nem jellemző.
Érdemes lenne viszont a gondolatnál kicsit elidőzni, lehet-e mindkét félnek előnye egy együttműködésből a mindig nehezedő piaci viszonyakban? Mit hozhat a több szem többet lát? Milyen lehet ha többen gondolkozunk ugyan arról és még ráadásul meg is tudjuk beszélni?
Sosem tudjuk meg? Vagy?

A bátrak országa: Románia…

No Comments

Igen nagy fába vágtuk a fejszénket. Romániába utaztunk, az acryl alapanyag feldolgozási fortélyait oktatni. Romániába, ahol számunkra ismeretlen körülmények uralkodnak. Ezek a körülmények változóan alacsonyabb ill. magasabb szintűek, de nem ott ahol vártuk.
Az odavezető utunk az részben katasztrofális volt. Volt ugyan hírünk a régi román utakról, de ezt valójában átélni rendkívül furcsa volt. Ugyanis ez a híresztelés a múltból igaz. Nem hittem hogy tudtak ilyen útállapotok létezni. Mindemellett meg kell jegyezni, hogy rohamosan építkeznek.

Érdekesnek ígérkezik az acryl lapok jövője. Egyenlőre még kevesebb cég tud vele kellően foglalkozni, mint amekkora az igény. Aki viszont belefogott, ott úgytűnik, hogy inkább döntés kérdése volt mint sem kellő vásárlóerő hiánya. Vonatkozik ez a beruházás oldalra is. Ha egy cég eldöntötte hogy ezt az utat be akarja járni, megtesz mindent a tökéletes feldolgozás irányába.

Egyenlőre viszont semmilyen márkahűség kialakulását nem tapsztaltuk, hiszen nem is ismertek a lehetőségek széles körben. Még a Corian sem ismert széles körben. A Rausolid talán, de Kerrock, Hanex vagy Samsung Staron egyáltalán nem. Egy folyamat elején vagyunk, mivel a bővülő bankfiókok, gyorséttermek, szállodai beruházások egyértelműen építik az igényt a “solid surface” iránt.

Egy új Blog indult, az acryl feldolgozásról….

No Comments

Tisztelt Olvasó!

El tudod azt képzelni hogy egy közösség ki tud emelkedni a gazdasági környezetéből csak azért mert összefog? Beszélget és informál egymás között?
Mivel szoktunk gyakran találkozni: Ha ezt hamarabb tudtam volna…? Tudjunk hamarabb!

Kommunikáljunk egymással! Ismerjük meg egymás problémáit és ezzel oldjuk meg a sajátjainkat.

Létrehoztam egy blogot, ahol a legkülönfélébb infókat fogod ezentúl megtalálni, ahol kérdezhetsz, vagy akár válaszokat is tudsz adni. Segítsük egymást tippekkel, ötletekkel, lépjünk előrébb.

Egy új Blog indul útjára, az acryl feldolgozással kapcsolatos minden kérdéskörben.

Kerekes János vagyok, az Acryl Europe Kft. egyik társtulajdonosa.
Szeretnék veletek mindenféle információt megosztani, ami bennünket megtalál és számotokra
érdekes lehet vagy újdonsággal bír. Mivel mostanában a marketing kérdéskörrel foglalkozom leginkább, így elkerülhetetlen lesz az, hogy ebben a témában is írjak értékes infókat számotokra.

Például mit szólnátok egy kicsit más megközelítéshez, mit és hogyan lehet ebből az anyagból készíteni? Ebben természetesen a Corian, a DuPont cég márkája, abszolút élen jár.

Nem akarok tudni róla! Akkor nem kell tenned semmit.

Látni akarom! Akkor kattints az alábbi linkekre:

Kiállítási stand Corian DuPont
Corian 40 éves

Remélem tudunk majd egymásnak újat átadni, s így fejleszteni magunkat és tudásközösségünket.
Ne feledjétek: mára már az információs társadalom korát éljük.