Csabahun Kft.

Magyar nyersbőr-, gyapjú- és termelői méz export a világ bármely országába

English version

Deutsch

Samsung ® Staron hírlevél

No Comments

Megérkezett a Samsung ® Staron idei első hírlevele.

Általánosan, a ragasztó kódok megváltozásáról szól.

A Samsung ® Staron is, mint minden gyártó folyamatosan figyelemmel kíséri a felhasználók visszajelzését, és ezek alapján fejleszti a Staron ® , és a Tempest ® lapokat, illetve a hozzájuk alkalmazható ragasztókat.

Az aktuális ragasztó színlistát, honlapunkon egyszeri regisztráció utáni belépéssel tölthetik le.

Regisztrált felhasználóinknak csak be kell jelentkezni a letöltéshez.

Kerrock Lumino – Újdonság!

No Comments

LUMINO

Az új, átvilágítható termékcsalád neve a Kerrocknál

Vállalatunk, a szlovén Kolpa, a Kerrock lapok gyártója új, 5 színből álló LUMINO átvilágítható termékcsaládot fejlesztett, a tervezőknek és építészeknek új lehetőségeket kínálva ezzel. Az átvilágítható hatást elérhetjük az új transzparens színek alkalmazásával vagy a standard színek vastagságának csökkentésével.
A Kerrock Lumino színei: fehér, pasztellkék, sárga, rózsaszín és világoszöld.

Tulajdonságok:
A Kerrock Lumino lapok tulajdonsága megegyezik az eddig ismert Kerrock lapokéval. Az előállítási recept és a gyártás módosításával lehetőség nyílt a fényáteresztő lapok kifejlesztésére.

A LUMINO széria fizikai tulajdonságai hasonlóak a standard Kerrockéhoz, de kevésbé kemény, így könnyebb melegen formálni (thermoforming). A Kerrock LUMINO színek sokkal több fényt képesek átereszteni, mint az egyéb, eddig készített színek, így nagyobb szabadságot adnak a tervezői fantáziának.

Bizonyos színek és lapvastagságok a LUMINO szériából valós fényüket és mélységüket csak akkor mutatják meg igazán, ha fényforrás elé kerülnek. Ez a Kerrock LUMINO tulajdonság világos belső tereket képez, segít érzéki világítótesteket létrehozni, ugyanakkor világító bútoroknál és kijelzőknél vagy mart minták esetében csak akkor érvényesülnek igazán, ha átvilágítjuk őket.

Rendelhető lapméret 6,8 és 12 mm-es vastagságban 3600×760 mm.

Alkalmazás:

  • Világítótest
  • Világító jelek, táblák, kijelzők
  • Különböző olyan termékek ahol a fény kiemelt szerepet kaphat.

Az első letölthető prospektus pdf formátumban itt.

Bővebb információ a speciális ragasztóról és feldolgozási finomhangolásról hamarosan, ahogy megérkeztek a minták és nyomtatott anyagok.

Corian új értékesítési stratégiája

No Comments

A Corian® jelene és jövője

A Design Stúdiók megjelenése a Corian® feldolgozással kapcsolatban eddig sem volt újdonság.
Ezután viszont, ez egy jól átgondolt, megkomponált stratégia a DuPontTM -tól.

Megnyílt az US amerikai Philadelphiában a második Corian® Design Stúdió a New York-i után. Merész ötletek, tökéletes kivitelezés az anyag adta tulajdonságok határainak feszegetésével.

Az utóbbi években, a DuPontTM extravagáns építészeket bízott meg aktuális létesítmények tervezésével, mint Zaha Hadid, és Jean Nouvel, akik igazolni tudják a számtalan felhasználási ötlettel Corian® felületi búrkolóanyagot.

De ebben az évben a cég megnyitott két egyesült államokbeli design stúdiót – egy Manhattan-ben, a Morris-Sato Studiót, és egy másikat, Philadelphia-ban, ahol a tervező Harry Allen. Allen szerint "Csak jó kezekben mutatja meg a Corian®, hogy mit tud?"

Szerencsére szabad kezet kapott, mert hogy "megbolondul az anyagért", amit meg is tett. "Minden egyes darabot megtervezett, kivéve néhány már meglévő oszlopot, mondta a Marketplace Design Center. Benne, Allen váratlan módon bizonyítja az anyag sokoldalúságát.

Például, bár ez egy kemény anyag, a Corian® -t lehet melegen alakítani szinte bármilyen formára, mint azt a hosszan görbülő konferencia asztalt, amire Allen úgy véli, az egyik legjobb designja. "Úgy néz ki, mint egy darab rágógumi, kinyújtva és végigmegy az üvegfalon egy lyukon keresztül, ami két különböző üléstermet választ el," magyarázta.

A Corian® -nak léteznek meglepően áttetsző színei. Mint Allen azt bizonyította a stúdió hátsó megvilágítású függesztett álmennyezetén, ahol a melegen formált vékony panelek az anyagot puha hullámokként jelenítik meg, úgy tűnik, hogy belülről fénylenek. De a konferenciaterem ablakának kialakítása a csillagos égboltot idézi.

Első pillantásra úgy néznek ki, mint a tipikus képernyő árnyalatai fekete-fehér fényképeken. De a kép valójában térmarású Corian® panelek sora, melyek egy számítógép által vezérelt CNC marógépen készültek. "Még az ügyfél úgy gondolta, hogy az anyaghasználat valóban vad," mondja Allen. "Remélem, ha tervezők látják amit itt csináltunk, ihletet kapnak, és rájönnek, hogy mire képes valójában a Corian®, és hogy hasonló ötletekre ő is képes."

Forrás: DuPontTM

Corian New Yorkban

No Comments

DuPont™ Corian® design stúdió nyílt New York-ban

New York-ban, a 23. utcában a DuPont™ megnyitotta minden idők első Corian® design stúdióját. A belső teret a new yorki székhelyű Morris Sato Design Stúdióból Michael Morris és Yoshiko Sato tervezte. Az építésziroda egyedi világítást integrált úgy mint a hang és forma technológia a térben, a csillagos égbolt érzésével, melyet 74 darab melegen hajlított Corian® -nal alakítottak ki.

A design stúdió designerei és építészei interaktív workshopként kommunikáltak a projektben résztvevő többi specialistával az anyaghasználatról és szükségleteikről.
Az iroda kirakatként hivatott működni, bemutatva a Corian® felületek felhasználási lehetőségeit.

A Corian® design stúdió együttműködik két másik, DuPont felületek felhasználásával és terjesztésével foglalkozó irodával: evans & paul design, és a marketing fejlesztő dolan & traynor.

http://designstudio.corian.com

Forrás: designboom

A Corian® Design Stúdió kezdeményezés hivatott világszerte több nagyvárosban a Corian® mint felületi burkoló anyag lehetőségeit és felhasználási területeit bemutatni életszerű, aktuális példákon bemutatni. A stúdióba látogatók találkozhatnak az egészségügy, szálloda, otthon, iroda és közületi alkalmazások anyagspecifikus ötleteivel, amelyek nem csak az anyag fizikális előnyeit domborítják ki, hanem rávilágítanak az akrilkötésű ásványi lap designlehetőségeire is.

A Corian® alkalmas eddig még megvalósíthatatlan ötletek, újszerű gondolatok megvalósítására. Nem kell messzire menni: melyik anyag képes az organikus design íves elemeinek kivitelezésére? A jelenlegi, megújuló design koncepciók nem a minimalizmus eltűnését sugallják, hanem a sarkokét. Erre a Corian®, mint az ÁDH lapok szülőattya képes.

Acryl Europe Kft

kerekes@solidsurfaces.eu
+3630 6539588

További témák itt olvashatóak!

Egy igazi érték – ALBIN KRAUS

No Comments


Sziasztok!

Már alig vártam, hogy leülhessek a számítógépem elé. Szeretnék valami nagyon pozitívat mesélni, ami, október 23-án történt velem.

Nem! Nem voltam tüntetni, sem dobálni, semmi ilyet nem csináltam. Igazából dolgoztam, ugyanis Ausztriában ezen a napon munkanap volt.

Megbeszélt találkozóra mentem az általunk Magyarországon és Romániában képviselt Albin Kraus, speciális gépeket és szerszámokat acryllapok feldolgozásához gyártó, ausztriai céghez, Tulln-ba.

Egyik kedves ügyfelünk ezt hallva, mire készülök, kibökte, hogy van neki egy ettől a cégtől származó speciális belső rádiuszmaró gépe, AK-8, melyet kb. 8 éve vásárolt Magyarországon.

Az évek használata során tönkrement már benne egy két kopó alkatrész, és mivel a magyarországi akkori képviselet már nem foglalkozott a márkával, ahhoz hogy használni tudja megvásárolt gépét, házilagosan gyártott alkatrészekkel próbálta életben, azaz működőképesen tartani. Ezek a megoldások rendszerint nem tartottak sokáig, így kimondottan megörült az új kapcsolat és képviselet hallatán.

Megkért, hogy vigyem magammal a gépet, és kérdezzem meg annak javíthatóságát eredeti alkatrészekkel.

Tulajdonképpen, most jön az, amit mesélni akarok. Elvittem. A legnagyobb természetességgel fogadták a 8 évvel ezelőtt vásárolt gépet. Szétszedés után kicsit ferde szemmel nézegették a házilagos alkatrészeket, majd utána az összes cserére érett kis és nagyobb mütyűrt kicseréltek. Szakszerűen összeépítették majd alaphelyzetbe visszaállították az összes fontos síkot.

A legapróbb alkatrész is ott lapult a polcon, és még hosszú évekig lesz is, biztosított erről engem a cégalapító fia, Albin Kraus Úr. Mivel a cég 70 éves múltra tekint vissza, és két fia már évek óta itt dolgozik, el is hittem neki.

A fantasztikusan gyors javítás után, kaptam még egy azonnali használati kislexikont, szóban.

Öröm volt néznem a javítás során megnyilvánuló odadaást és a mérhetetlen szakértelmet. Ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni! Jó volt, szó szerint bámúlni az idősebb „szaki” szaktudását.

Ezek után, a hazaúton végigkísért egy gondolat. Mit jelent ebben az esetben az, hogy drága vagy olcsó? Ezek a speciális igényekre kifejlesztett gépek nem mondhatóak olcsónak, ha nem hasonlítható más gépekkel vetjük össze az árát, mivel nem hasonlít másra. Ezért speciális. De mihez viszonyítsunk? Felsőmaróhoz, amiből van egy tucat? Vagy mihez?

Talán hasonlítsunk ahhoz a munkafolyamathoz, melyet a gép alkalmazásával töredék idő alatt tudunk elvégezni, jobb minőségben kevesebb utómunkával. Úgy gondolom ez az igazi szempont.

Még valami, nem is apróság. Vajon mennyit ér egy ilyen szerviz, hogy egy pár műanyag és fémalkatrész kicserélésével majdnem új gépet hoztam vissza? Megint évekig fog működni, de ha még is bármi adódna, elvihetem újra a gyártójához.

Azt gondolom, hogy ha egy speciális gépet vásárolva az az érzésünk támad, hogy húú, ez nem olcsó, még is, ha gondosan választottunk, hosszútávon megéri. Többet fizetünk és kevesebbet költünk.

Végszóként, ez lehet egy többször bevált, profi hozzáállás mottója is.

Reggel vittem, este hoztam. Készen!